Nieuws Actueel

Almeloër opent Torino: Chocolaterie en speciaalzaak in koffie en thee

Van onze redactie 3 juli 2015

Chocolade thinkstock

De 39-jarige Almeloër is momenteel bezig met de aanpassing en inrichting van het pand, waar voorheen een kinderkledingzaak gevestigd was. De zaak, een nieuw concept voor Almelo, bestaat uit een verkoop- en een horecagedeelte.

Zestig soorten thee Bij binnenkomst vindt de klant rechts de chocolaterie en daarachter een koffie- en theebar en een verkoopgedeelte, waar meer dan zestig soorten verse thee en vijftien soorten koffiebonen verkrijgbaar zullen zijn. Daarnaast gaat het winkelassortiment bestaan uit accessoires, zoals theepotten en serviezen.

Bonbons Het linkergedeelte van het pand wordt ingericht met tafels en stoelen, waar mensen koffie of thee, met bonbons of een taartje kunnen consumeren. Er is plaats voor ongeveer twintig personen. Voor peuters en kleuters wordt een aparte ruimte, met speelgelegenheid, ingericht zodat ook mensen met kleine kinderen even 'rustig' koffie kunnen drinken.

Spontaan Met de opening van de chocolaterie annex koffie- en theezaak, geeft Luttikhedde invulling aan een al langer bij hem levend idee. "Toen ik zo'n vijf jaar geleden samen met mijn vrouw in mijn toenmalige woonplaats Doetinchem een chocolaterie bezocht, vonden we dat zo leuk dat we spontaan zeiden dat we zoiets ook ooit samen zouden gaan doen. Nu is het zo ver", zegt Luttikhedde, die tot voor kort bij een accountantskantoor werkte.

Dé chocoladestad De nieuwe zaak gaat Torino, de Italiaanse naam van Turijn, heten, omdat Luttikhedde een beetje 'Italiëgek' is. "Turijn is dé chocoladestad van Italië. En koffie en Italië link je toch ook snel aan elkaar. Verder klinkt het wel leuk", aldus de ondernemer.

Foto: Thinkstock