Nieuws Actueel

Almeloër wil Indisch restaurant in binnenstad

Hij begon vorig jaar maart met foodtruckfestivals, in oktober volgde de catering en nu, nog geen jaar later, staat de volgende uitdaging al voor de deur. Randy de Groot, eigenaar van Bamboo's, wil binnenkort zijn eigen Indische restaurant openen in de Almelose binnenstad. Dat zegt hij dinsdag in de Twentsche Courant Tubantia.

Van onze redactie 24 januari 2017

Voedsel Almelo Indisch

,,Ik ben op zoek naar geschikte locaties. Binnen zes weken verwacht ik uitsluitsel. Maar het ziet er goed uit'', zegt de 36-jarige Almeloër.

Indisch

Al jaren is er geen Indisch restaurant meer gevestigd in en om Almelo. Maar daar komt, als het aan De Groot ligt, snel verandering in. Zijn satés, potjes sambal en rijsttafels vonden vanaf de eerste dag gretig aftrek. Nadat hij de afgelopen drie weken gebruik mocht maken van de keuken van Ouwe Jongens Krentenbrood, en de cateringopdrachten hard stegen, besloot De Groot een eigen restaurant te openen. De Almeloër bezocht al een locatie in de binnenstad. ,,En dan wil ik iedere zaterdag aan de straat sateetjes gaan verkopen'', zegt hij.

Ambitie

De Groot, die bij meerdere restaurants in de regio kok was en gedurende vier jaar lang in zijn rol bij een cateraar meebesliste in de maaltijden van 35 ziekenhuizen, besloot vorig jaar maart voor zichzelf te beginnen. ,,Op m'n verjaardag maakte ik altijd sates voor m'n vrienden. Die zeiden al jaren: daar moet je echt wat mee gaan doen. Dat ben ik gaan proberen. Proefondervindelijk, eigenlijk.''

Bamboo's

Met Bamboo's, een verwijzing naar de duurzame bamboeprikkers die hij gebruikt, verkoopt hij naast de saté's ook vier menu's. Tot dusver komen de meeste opdrachten binnen via zijn webshop. ,,Want mensen krijgen het geseald mee en kunnen het thuis zo warm maken in de magnetron. En het is dagvers, dus de smaak blijft behouden.''