Nieuws Actueel

Almelo trekt 3 ton uit voor centrum

Van onze redactie 20 april 2015

Almelo LL

Het moet gaan om initiatieven die de binnenstad versterken en aantrekkelijker maken. Er wordt bijvoorbeeld een plan gemaakt om de gevels van winkelpanden op te knappen en beter zichtbaar te maken, bijvoorbeeld door het verwijderen van reclameborden. Daarnaast wordt gewerkt aan plannen voor het opvullen van lege plekken, een ‘ruilverkaveling’ en het aantrekkelijker maken van de Grotestraat.

KostenHet is de bedoeling dat het initiatief voor projecten wordt genomen door inwoners van Almelo, partners uit het bedrijfsleven en mensen van kennis- en onderwijsinstellingen. Zij kunnen uit het investeringsfonds een bijdrage van maximaal 100.000 euro per project krijgen. Bovendien is de gemeentelijke bijdrage niet hoger dan 25 procent van de totale kosten van het project.

BedragDe Spontane Binnenstad is een project vanuit de provincie waaraan de Twentse netwerksteden Almelo, Borne, Enschede, Hengelo en Oldenzaal meedoen. Voor deze vijf steden is 1,3 miljoen euro van de provincie beschikbaar en een zelfde bedrag van de steden.

Foto: Lenneke Lingmont