Nieuws Actueel

Almelo wil ondernemers Havenpassage behouden

Van onze redactie 9 april 2015

Havenpassage Annina Romita

Zij vroegen zich tijdens de raadsvergadering af wat het college had ondernomen om Bruna in Almelo te houden en wat de gemeente doet om de ondernemers die moeten verhuizen vanwege het binnenstadsplan te helpen. „We moeten die ondernemers een plek geven in de stad en ze niet wegjagen”, aldus Stam.

Urban Interest

Ontwikkelaar Urban Interest voert de onderhandelingen, maar volgens Van Marle met de gemeente ‘op de achtergrond’. „Het hoofdkantoor van Bruna zag een terugloop in de klandizie en heeft daarom besloten te vertrekken”, aldus de wethouder. Momenteel worden onderhandelingen gevoerd met uitzendbureau Randstad, Schoenmaker Flink, MultiVlaai en Carrello Pizza Express.

Vreemde situatie

Volgens Stam is het een vreemde situatie dat de gemeente de onderhandelingen helemaal overlaat aan de projectontwikkelaar. „De ondernemers begrijpen dat niet. Ze zijn huurder van de gemeente en vinden dat de gemeente te passief is bij het zoeken naar oplossingen. Ze voelen zich door de gemeente in de kou gezet.” Volgens Van Marle is Urban Interest de aangewezen partij om de onderhandelingen te voeren. „Maar we proberen daarbij maatwerk te leveren.”

Foto: De Havenpassage staat al voor een groot deel leeg, maar nog diverse ondernemers moeten vertrekken voor het binnenstadsplan. (Annina Romita)