Nieuws Actueel

Almelose horecazaken organiseren samen Duits Oktoberfest

Van onze redactie 23 september 2015

Oktoberfest anp

Het plein wordt voorzien van lange tafels, waar bier in halve liter pullen wordt geserveerd door in dirndljurken en Lederhosen uitgedost personeel. Ook de menukaarten zijn aangepast en vermelden onder andere Bratwurst, Schweinshaxe en Sauerkraut. Daarnaast klinkt er muziek uit het Bayrische deel van Duitsland en de Alpenlanden.

Eigen invullingDe diverse cafés aan het Amaliaplein werken samen, maar geven allen een eigen invulling aan het Oktoberfest. Zo staat bij café De Stam biersjoelen op de agenda en steken de Schlagerfreunde Gustaf und Otto hits van vroeger in een modern jasje. De dj’s Rudi Neumeier en Anton aus Tirol moeten verder met Duitse meezingers voor de juiste ‘stimmung’ zorgen.

Bij het Hookhoes treedt Dieter Koblenz op en is de uitwedstrijd van Heracles tegen AZ live te zien op een scherm. Mocht de Almelose club die ook winnen, wordt het helemaal feest, verwacht Gabriël Urucoglu van het Hookhoes. „Dan gaat het dak eraf, al heeft het plein geen dak.” Ook bij Willem IV, Ibiza en The Shamrock treden dj’s op.

KledijDe organisatoren zouden graag zien dat iedereen in gepaste traditionele kleding naar het Amaliaplein komt. Bij De Stam reiken ze zelfs een prijs uit voor de mooiste outfit.

Het buitenfeest op het plein duurt vrijdag en zaterdag tot 01.00 uur. De cafés zijn wel langer open. Ook zondag gaat het Oktoberfest door en staat er onder meer Frühschoppen op het programma. Het buitenfeest eindigt zondag om 20.00 uur.

Foto: ANP