Nieuws Actueel

Almelose Multimedia Center maakt zo’n 300 laptops klaar voor brugklassers

Van onze redactie 11 augustus 2015

Lars Elferink Carlo ter Ellen

"Het zijn bovengemiddeld goede laptops", beveelt hij aan. "Ouders zeggen natuurlijk dat hun kind voorzichtig is met zijn laptop, maar hij moet echt tegen een stootje kunnen. Kinderen zitten op de fiets, als de schooltas op de grond staat, kan er een tas bovenop gegooid worden. Het is niet dat andere laptops niet goed zijn, maar vergelijk het met een vertegenwoordiger die 80.000 kilometer rijdt, dan heeft hij daar een geschikte auto voor nodig."

TaiwanElferink heeft zelf een paar honderd aluminium laptops laten maken in Taiwan. "Een praktische studentenlaptop met een stevige behuizing, een goede accu, betaalbaar en uiteraard met de software die de school voorschrijft."

Brugpiepers Hij kan nog wel even doorgaan met aanprijzen, maar er staan nog stapels dozen en dus gaan de mannen weer verder met uitpakken. Zodat de Almelose brugpiepers aan de slag kunnen. Zonder kaftpapier, maar met laptop.

Lars Elferink (links) en zijn collega's maken deze weken zo'n driehonderd laptops klaar voor brugklassers die naar Almelose middelbare scholen gaan. Foto: Carlo ter Ellen