Nieuws Actueel

Almelose vestiging bakkerij Van Otten wacht verhuizing

Van onze redactie 14 juli 2015

Bakker Eric van Otten en vrouw Robin Hilberink 1

Bakker Eric van Otten heeft ambitieuze plannen voor de nieuwe vestiging. "In het nieuwe pand hebben we wat meer ruimte. Onder meer voor een tearoom, waar we ook broodjes serveren", legt de Enternaar uit. "In de huidige winkel kan dat ook, maar daar is de ruimte minimaal."

Gratis parkeren De bakkerij breidde in 2009 uit met de vestiging in Almelo. Het gebouw aan de Grotestraat was toen nog in handen van banketbakker Dhert. De verhuizing is een volgende stap om door te groeien, geeft de bakker aan. "De nieuwe locatie ligt hemelsbreed eigenlijk helemaal niet zo ver van het pand aan de Grotestraat. Waarschijnlijk is het maar 100 meter. Maar het verschil is dat we aan de Bornsestraat acht parkeerplaatsen vlakbij de zaak hebben. Bezoekers kunnen daar gratis parkeren, terwijl waar we nu zitten betaald parkeren geldt. Dus we gaan het hopelijk sowieso een stukje drukker krijgen."

Verhuizen Zoals gezegd is het de bedoeling dat de nieuwe winkel medio oktober opengaat. Volgens Van Otten betekent dat niet dat de bakkerij door de verhuizing dicht moet. "We kunnen van de ene op de andere dag over." Van Otten bestiert momenteel vier zaken. De hoofdvestiging staat aan de Dorpsstraat in Enter. Ook in Goor en Rijssen is de succesvolle bakker actief.

Bakker Van Otten heeft inmiddels vier bakkerijen in de plaatsen Enter, Almelo, Goor en Rijssen.

Foto: Robin Hilberink