Nieuws Actueel

ALS-directeur drukt 92.000 euro achterover

Bram de Vrind 8 oktober 2014

Oud-directeur Eric Nolet van de stichting ALS heeft een bedrag van 92.000 euro achterover proberen te drukken. Hij schreef het geld van de stichting in januari over naar zijn privérekening.

De accountant van de stichting heeft de diefstal van Nolet snel ontdekt. "We hebben hem binnen drie dagen op non-actief gezet", zeggen twee leden van de raad van toezicht tegen Elsevier. Nolet heeft het bedrag inmiddels teruggestort. Er zijn geen andere bedragen verdwenen.

Juridische stappenNolet is inmiddels vertrokken bij de stichting. Hij werkte er vanaf juni 2011. De stichting bekijkt nog of er juridische stappen worden genomen.

Ice Bucket ChallengeStichting ALS stond afgelopen maanden volop in de belangstelling dankzij de Ice Bucket Challenge, een actie om geld op te halen voor onderzoek tegen de ziekte. Op het kantoor van de stichting in Den Haag werken vijf mensen.

WoedendDe voorzitter van de Raad van Toezicht, Marguerite Soeteman-Reijnen, is woedend. "We hebben hiervan opgestoken dat we de touwtjes nog strakker in handen moeten houden." En: "Dit was een hard leermoment."

MotiefHet is onduidelijk wat het motief was van de verduistering.