Nieuws Actueel

Alsnog groen licht voor bouw op Eiveko

Van onze redactie 27 augustus 2015

Bouw stock ANP

Door de bouw van 37 woningen op het terrein van de vroegere eiergroothandel was garagebedrijf Holtkamp bang dat het zou worden beperkt in de mogelijkheden. De woningen worden gebouwd door bouwbedrijf Holtkamp. Het garagebedrijf maakte eerder met succes bezwaar tegen het goedkeuren van het bestemmingsplan door de Almelose gemeenteraad. Vorig jaar haalde de Raad van State namelijk een dikke streep door het bestemmingsplan. De gemeente had naar het oordeel van het Haagse rechtscollege het akoestisch onderzoek naar de geluidscontouren onvoldoende onderbouwd. In dezelfde zaak was de gemeente ook al eerder de fout ingegaan.

Raad van StateBegin dit jaar, bij de nieuwe behandeling van de zaak bij de Raad van State, was al duidelijk dat Almelo een nieuwe onderbouwing had gemaakt voor het akoestisch onderzoek voor het plan. Met een betere onderbouwing, oordeelt de Raad van State nu. Uit het nieuwe onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de dichtstbijzijnde gevels van de huizen bij het pand van garage Holtkamp onder de 50dBA blijft. Uit de uitspraak blijkt ook dat garagebedrijf Holtkamp tijdens een onderzoek door een geluidsdeskundige ‘onvoldoende representatieve activiteiten verrichtte die betrouwbare metingen in de werkruimte mogelijk maakten.’

Volgens een woordvoerder van de Raad van State levert de woningbouw geen nieuwe beperkingen op voor het garagebedrijf. „De woningbouw en de aanwezigheid van het garagebedrijf hoeven elkaar niet te bijten.”