Nieuws Actueel

Alter UR Ego: de rolstoeljeans

Lotte Grimberg 21 augustus 2015

Het is knap lastig om een goede jeans te vinden wanneer je in een rolstoel zit. Dat probleem ervaarde de Amerikaanse Heidi McKenzie toen ze in 2007 door een auto-ongeluk in een rolstoel terecht kwam. Ze besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten en ging met potlood en papier aan de slag. Resultaat: de rolstoeljeans.

De 29-jarige vrouw raakte acht jaar geleden vanaf haar borst verlamd en belandde daardoor in een rolstoel. Ondanks haar beperking studeerde ze af, zette ze zich in als vrijwilliger en nam ze deel aan een missverkiezing. Het enige wat nog miste was een goede jeans voor in de rolstoel. Maar ook die jeans kan Heidi nu van haar lijstje strepen.

De broek, Alter UR Ego, is lekker losjes, heeft een hoge achterkant en goed bereikbare zakken. "Dit is nog maar het begin", vertelt McKenzie. De onderneemster is van plan een hele kledinglijn op te richten voor rolstoelgebruikers. "Mensen in een rolstoel moeten net zoveel kledingkeuze hebben als normale mensen."

Om haar project te financieren heeft de Amerikaanse een crowdfundproject opgericht op Kickstarter. Met nog 8 dagen te gaan heeft ze al een bedrag van ruim 14.000 dollar opgehaald.