Nieuws Actueel

'Altice wil Bouygues Telecom inlijven'

Van onze redactie 21 juni 2015

Image 5018345

Naar verluidt komen de bestuurders van moederbedrijf Bouygues dinsdag bij elkaar om de kwestie te bepreken. Eerder dit jaar zou Altice al onderzoek hebben gedaan naar mogelijke obstakels, op het gebied van financiering en regelgeving, die een overname van de op twee na grootste Franse aanbieder van mobiele telefonie in de weg zouden kunnen staan.

Drahi werd in zijn zoektocht naar marktaandeel de afgelopen tijd vaker gelinkt aan Bouygues Telecom. Het kabelimperium van Altice strekt zich al uit over onder meer Frankrijk, Israël, Portugal en het Caribisch gebied.

SFR

Altice zou al eerder in gesprek zijn geweest met het Franse conglomeraat over een verkoop van de telecomdivisie. De twee bedrijven konden het naar verluidt echter niet eens worden over de prijs. Bouygues zou destijds minstens 8 miljard euro hebben gevraagd voor het onderdeel.

Vorig jaar versterkte Altice zijn positie op de Franse markt door SFR over te nemen. Daarmee zette het kabelconcern voor het eerst voet op de mobiele markt. De overname van de Bouygues-tak zou nu ook via Altice-onderdeel Numéricable-SFR plaatsvinden, aldus de ingewijden tegen persbureau Bloomberg.

Iliad

Verder zou Altice al een akkoord hebben bereikt met concurrent Iliad, die een aantal netwerkactiviteiten en mobiele frequenties van Bouygues Telecom in handen krijgt als onderdeel van de transactie.

Een woordvoerder van Bouygues wilde niet op de kwestie reageren, Altice, Numéricable-SFR en Iliad evenmin.