Nieuws Actueel

Ambassade geeft geld voor herstel Barcaccia fontein

Van onze redactie 20 maart 2015

Image 4817862

Dat heeft minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken vrijdag laten weten in antwoord op vragen van 3 Eerste Kamerleden van VVD, PvdA en D66.

Cultureel erfgoed onderhouden Het geld van Salviamo wordt niet alleen gebruikt als bijdrage voor het herstel van de fontein aan de voet van de Spaanse Trappen in het centrum van Rome, maar zal ook ten goede komen aan de bredere doelstelling van de vereniging om het culturele erfgoed in de Italiaanse hoofdstad te helpen onderhouden. Koenders meldt niet hoeveel geld de ambassade heeft geschonken.

De schade aan de net gerestaureerde Barcaccia (het lelijke schip) wordt op 75.000 euro geschat. Op maandag 9 maart had Salviamo al 22.500 euro bijeengebracht.

Comité van aanbeveling In het comité van aanbeveling van de vereniging hebben onder anderen prinses Christina, de Nederlandse ambassadeur in Italië Michiel den Hond, burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en oud-minister Ed Nijpels als voorzitter van de Stichting Vrienden van de Kerk van de Friezen zitting genomen.