Nieuws Actueel

Amerika kaapt onze technologietalenten weg

Caroline Spilt 26 maart 2015

Proov bus 335

KLA-Tencor, een van de grootste bedrijven in de chipindustrie gaat actief personeel werven in Nederland. De verwachting is dat er meer dan 40 technici met name worden geworven in de regio Eindhoven. Daartoe is deze week een contract getekend met QSXL, dat gespecialiseerd is in het rekruteren van getalenteerde medewerkers in de sectoren Science, Technology/ICT en Engineering en Mathematics.

Paul Kroeze, algemeen directeur van QSXL: "Op dit moment kampt KLA-Tencor al met een fors tekort aan gespecialiseerde technisch geschoolde medewerkers met ervaring in de halfgeleider industrie. De verwachting in de VS is dat in 2020 slechts 30% van alle banen in deze bèta-sectoren kan worden ingevuld. Vandaar het verzoek om in Nederland te zoeken naar geschikt personeel. "

Hij vervolgt: "QSXL zal zich focussen op de Nederlandse arbeidsmarkt waar veel ervaren techneuten uit deze sector werkzaam zijn. Dat we ons dan richten op de Brainport Eindhoven is logisch. Nu is het zo dat technici soms best moeilijk zijn te bewegen. Maar met goede arbeidsvoorwaarden en de mogelijkheid om in de VS te gaan werken, denken wij dat het zeker moet lukken om 40 technici los te weken bij Nederlandse bedrijven."

Data Driven HiringQSXL is een strategische partner die gebruik maakt van de 'Data Driven Hiring' methode. Het gehele searchproces is gebaseerd op data en feiten. Kroeze: "Dankzij zelfontwikkelde methodes en technieken zijn wij in staat om bedrijven in contact te brengen met schaarse doelgroepen. Naast onze arbeidsmarktanalyses maken wij gebruik van onze internationale search centra. Op basis van slimme zoekalgoritmes worden passieve kandidaten online gevonden, benaderd en aangetrokken. Zo weten wij kandidaten te selecteren die niet in de reguliere (online) databases te vinden zijn en te interesseren voor een baan bij KLA-Tencor."