Nieuws Actueel

Amper beweging op Europese beurzen

Van onze redactie 2 april 2015

Image 4838401

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na de openingsbel op Wall Street 0,3 procent hoger op 491,71 punten. De MidKap steeg 0,2 procent tot 753,07 punten. De beurs in Parijs klom 0,1 procent. Londen klom 0,2 procent, maar de DAX in Frankfurt zakte 0,1 procent.

KPN ging aan kop in de AEX met een winst van 2,9 procent. Het telecomconcern bevestigde dat meerdere partijen zich hebben gemeld die belangstelling hebben voor de Belgische dochteronderneming Base. Op een mogelijke verkoop van Base wordt al enkele weken gespeculeerd.

MidKap

In de MidKap stond TomTom bovenaan met een plus van 3,6 procent. Het navigatiebedrijf heeft de Location Navigation-activiteiten van het Australische Sensis overgenomen.

Tie Kinetix steeg, na een eerder verlies, 0,2 procent. Het softwarebedrijf gaat nieuwe aandelen uitgeven in verband met het terugbetalen van eerder ontvangen aan de Europese Commissie. Investeringsmaatschappij Kardan verloor 3,1 procent nadat het meldde meer tijd nodig te hebben om tot een akkoord te komen met zijn schuldeisers dan eerder werd aangekondigd.

Euro

In Londen klom Marks & Spencer (M&S) ruim 5 procent. De Britse warenhuisketen zag de kledingverkoop in het afgelopen kwartaal stijgen, terwijl analisten op een verdere daling hadden gerekend. M&S, dat geleid wordt door de Nederlander Marc Bolland, is de grootste kledingverkoper van Groot-Brittannië.

De euro was 1,0881 dollar waard, tegen 1,0770 dollar bij sluiting van de Europese beurshandel op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,4 procent tot 49,39 dollar. Een vat Brentolie kostte 2,3 procent minder op 55,78 dollar.

EPA