Nieuws Actueel

Amstel Bock wint Beste Bockbier Competitie

Lotte Grimberg 27 oktober 2014

De titel Beste Bockbier van Nederland gaat dit jaar naar Amstel Bock. Dat werd zondag bekend gemaakt op het 37ste PINT Bockbierfestival in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Goud werd ook in de wacht gesleept door Christoffel Bock in de categorie DubbelBock en door Duits & Lauret in de categorie Speciaalbock.

BiercultuurOnder leiding van de internationale bierautoriteit Derek Walsh, hebben 22 bierexperts zich over de 87 inzendingen gebogen. Volgens Derek Welsh groeit de biercultuur in Nederland als nooit tevoren. "Het aantal brouwerijen groeit hard. Dat betekent dat we voor deze verkiezing steeds meer en ook stedes interessantere bieren keuren."

CompetitieTijdens de Beste Bockbier Competitie van Nederland proeven de juryleden de bieren in vier verschillende rondes. Om de juryleden de kans te geven om zich optimaal te concentreren, wordt er geproefd in een stille en afgesloten ruimte in het beursgebouw.

Passie"Brouwers stoppen hun ziel en zaligheid in het bier. Dan mag je verwachten dat de bieren met dezelfde passie en vooral ook deskundigheid worden beoordeeld door mensen die er echt verstand van hebben", vertelt de juryvoorzitter.

De Bockbieren die uiteindelijk in de prijzen vielen zijn:

Categorie Bockbier

Amstel - Amstel Bock Het Brouwcafé - Schevenings bokbier Bavarie - Bok

Categorie Dubbelbok-IJsbock-Tripelbock

Christoffel - Christoffel Bock Jopen Bier - Johannieter Pelgrim - Pelgrim Dubbelbock

Categorie Speciaalbock

Duits & Lauret - Houtgerijpe Rook Dubbelbock Oudaen - Herfstbock Hommeles - Bokkepruik