Nieuws Actueel

Anderhalf miljoen subsidie voor ROC van Twente

Van onze redactie 2 juni 2015

Rocvantwente larssmook

De studenten leren werken met de meest moderne materialen en krijgen scholing in nieuwe specialistische technieken, zoals virtueel spuiten, virtueel bouwen en luchtdicht bouwen. Minister van Bussemaker van Onderwijs heeft toestemming gegeven voor de subsidie.

Keuzemodules

Alle studenten van niveau 2, 3 en 4 krijgen te maken met het nieuwe project ‘Bouwen aan de toekomst’. De toekomstige timmermensen, tegelzetters, metselaars, schilders, en bouwkundigen kunnen straks kiezen uit twintig keuzemodules en daarbij horende nieuwe opleidingswerkplaatsen. Docenten van het roc ontwikkelen deze samen met het bedrijfsleven. Projectleider Kristin Anchelon benadrukt dat vanuit het bedrijfsleven steeds sterker de vraag kwam om samen op te trekken bij de ontwikkeling van lesmateriaal.

„De vaardigheden van studenten die hun opleiding afronden blijken namelijk niet meer goed aan te sluiten bij de praktijk. De vraag van de bedrijven aan het roc sluit perfect aan bij het doel van de minister: een betere aansluiting op het bedrijfsleven en betere baankansen voor mbo-studenten.”

Voorwaarde

Voorwaarde voor het verlenen van de subsidie is dat ook regionale overheid en bedrijfsleven investeren in het project. De provincie Overijssel stelt 150.000 euro beschikbaar. Het bedrijfsleven draagt 2,7 miljoen bij. Dit bestaat onder meer uit bijdragen in praktijk- en simulatieopstellingen en het begeleiden van de studenten. Totaal 45 bedrijven, waaronder Trebbe, Plegt-Vos en Raab Karcher doen mee.

Foto: Lars Smook