Nieuws Actueel

Andreas Lubitz behandeld om zelfmoordneigingen

Bram de Vrind 30 maart 2015

Andreas lubitz germanwings zelfmoord 335

De Duitse copiloot Andreas Lubitz die vorige week vermoedelijk bewust een toestel van Germanwings in de Alpen liet neerstorten, is in het verleden behandeld omdat hij zelfmoordneigingen had. Dat heeft het Duitse Openbaar Ministerie maandag gezegd.

Reconstructie: Zelfs hakbijl kon Lubitz niet stoppenAlles over vliegcrash Germanwings'Andreas Lubitz was blij met baan''Ik was de laatste die ramptoestel zag'Iris Claassen zat in ramptoestelBeelden vliegtuigcrash Germanwings

"Enkele jaren voordat hij zijn vliegbrevet haalde, is de copiloot langdurig psychotherapeutisch behandeld voor duidelijke zelfmoordneigingen", verklaarde het OM in Düsseldorf. De copiloot woonde in die Duitse stad en de vlucht vanuit Barcelona was daarheen onderweg.Sinds de behandeling had de man tijdens bezoeken aan artsen geen signalen meer gegeven dat hij zelfmoord zou willen plegen, voegde het OM eraan toe.De openbaar aanklagers weigeren te speculeren over de beweegredenen van de piloot, omdat de Düsseldorfer voor zover bekend zijn daad niet heeft aangekondigd of in een afscheidsbrief heeft vermeld.