Nieuws Actueel

Andreas Lubitz had oogkwaal

Bram de Vrind 30 maart 2015

Naast een serie psychische problemen had de co-piloot van het dinsdag neergestorte vliegtuig van Germanwings, Andreas Lubitz, ook zeer ernstige aandoeningen aan de ogen. De West-Duitse krant Rheinische Post berichtte zondag uit kringen van de universiteitskliniek van Düsseldorf te hebben vernomen dat Lubitz onder meer last had van een loslatend netvlies. Hij heeft daar tweemaal de oogkliniek voor bezocht. Hij is er onderzocht, maar onduidelijk is of de patiënt zich heeft laten behandelen aan de oogkwaal.

Reconstructie: Zelfs hakbijl kon Lubitz niet stoppenAlles over vliegcrash GermanwingsLubitz behandeld om zelfmoordneigingen'Ik was de laatste die ramptoestel zag'Iris Claassen zat in ramptoestelBeelden vliegtuigcrash Germanwings

Het was bekend dat Lubitz ook iets aan zijn ogen had, maar de Rheinische Post spreekt van 'ernstige zichtstoornissen'.

VoorbijHet Openbaar Ministerie in Düsseldorf wilde zondag geen mededelingen over het onderzoek doen, maar volgens Duitse media was de loopbaan van de 27-jarige vlieger gezien zijn geestelijke gezondheid en zijn oogkwaal vrijwel voorbij. Alles wijst erop dat hij het toestel, een Airbus A320, opzettelijk tegen een bergwand in de Franse Alpen vloog. Alle 150 inzittenden zijn omgekomen.

Lees ook: Zelfs Hakbijl kon Lubitz niet stoppen