Nieuws Actueel

Anonymous hackt Ku Klux Klan

Van onze redactie 17 november 2014

Die ultra-conservatieve groep had gedreigd met "dodelijk geweld'' tegen betogers in de Amerikaanse plaats Ferguson, en dat kwam ze de afgelopen dagen op een aanval van de hackers te staan. Dat meldden Amerikaanse media.

#OpKKK "Jullie hadden ons kunnen verwachten'', liet Anonymous weten. Via het Twitteraccount van de Klan, die gehackt was. Ook begon de activistische groep de persoonlijke gegevens van leden van de Ku Klux Klan te onthullen. Later werd de profielfoto van de clan op Twitter veranderd en ook de verkorte biografie op Twitter moest eraan geloven.

Anonymous noemde de vrijdag gestarte campagne #OpKKK, Operatie Ku Klux Klan. In een verklaring zei de groep "We vallen jullie niet aan om jullie gedachtegoed, want we zijn voor vrijheid van meningsuiting. We vallen aan vanwege wat jullie hebben gedaan tijdens de betoging in Ferguson op 12 november''. Op die dag werden de dreigende flyers van de Klan uitgedeeld.

Rechter Dat gebeurde in afwachting van de uitspraak van een rechter, die maandag bepaalt of een politieman wordt vervolgd voor het neerschieten van een ongewapende zwarte jongen in Ferguson. Dat gebeurde in augustus en zorgde voor veel onrust en rellen in de voorstad van St. Louis. Gevreesd wordt voor nieuwe onrust als de uitspraak is gedaan, en de Klan waarschuwde dus dat er geweld gebruikt zou worden tegen demonstranten.