Nieuws Actueel

Anssems bouwt megahal in Gildehaus

Van onze redactie 24 november 2014

Anssems zette de afgelopen jaren al 100.000 vierkante meter aan hallen neer op het industrieterrein. De hallen worden verhuurd aan verschillende partijen. De vestiging van die bedrijven op het industrieterrein zorgt voor een toename van de werkgelegenheid. Volgens GGB Grundstücks- und Entwicklungsgesellschaft Landkreis Grafschaft Bentheim zijn er inmiddels al 650 arbeidsplaatsen gecreëerd, verdeeld over twee productie- en drie logistieke bedrijven.

Logistiek centrum voor de regio

Het Gewerbepark Gildehaus heeft zich de laatste jaren als een logistiek centrum voor de regio ontwikkeld. Het ligt dichtbij de Autobahnkreuz van de A31 (noord-zuid) en A30 (oost-west). Van de 861.000 vierkante meter opslagruimte die sinds 2007 in de regio Osnabrück/Münster is gebouwd, komt 19 procent voor rekening van dit bedrijventerrein.

De nieuwbouw van Anssems is naar verwachting in de herfst van 2015 gereed. De Duitse firma Euro Time Logistik gaat het pand huren voor de bewerking, verpakking en opslag van textielproducten. Er kunnen in de hal 2,5 miljoen stuks hangend textiel worden opgeslagen. Euro Time begint er met 300 werknemers.

Foto: Carlo ter Ellen