Nieuws Actueel

Aparthotel Delden heeft de enige Supa Golfbaan van Oost-Nederland

Van onze redactie 26 mei 2015

Supa Golf Aparthotel Ellenvan Lange Christianvander Meij

Bij Golfbaan de Lage Mors, naast het Aparthotel in Delden, werd deze maandag de eerste en enige Supa Golfbaan van Oost-Nederland geopend. Het is de derde in Nederland en behalve een toevoeging op het aanbod van het Aparthotel een variant om iedereen die niks heeft met het spelletje toch kennis te laten maken met golf.

Groepen

„Het is een echte golfbaan, maar dan kleiner”, vertelt Mirjan Huiskes van het Aparthotel. „We richten ons vooral op groepen die hier activiteiten komen doen, zoals een familiefeest of een verjaardagspartijtje. Ze krijgen de ballen, de clubs en de golftas mee, zodat ze echt het gevoel hebben dat ze gaan golfen. De hele ervaring.”

Transformatie

De golfbaan was voorheen een voetbalveld, in het bezit van de naastgelegen voetbalclub SV Delden. In overleg werd die getransformeerd, dankzij enkele werknemers van het Aparthotel, die met recht nu de ‘greenkeepers’ kunnen worden genoemd. Onder hen Han Weegink, eigenaar van het Aparthotel: „Prachtig gelukt en ik ben er ook trots op. Deze variant is bedoeld voor mensen die nog nooit een golfles hebben gehad. Laagdrempelig, een totale beleving.”

Foto: Ellen van Lange opende maandag de Supa Golfbaan bij het Aparthotel. (Christian van der Meij)