Nieuws Actueel

APG ruim 1,1 miljoen kwijt aan afkoopsom

Van onze redactie 15 juni 2015

Image 5003421

APG, dat de pensioengelden belegt voor ambtenarenfonds ABP en het pensioenfonds voor de Bouw, wilde eigenlijk niet overgaan tot het meegeven van het exorbitante bedrag. Maar Van der Wurff, die in april vorig jaar vertrok als commercieel directeur bij APG, stapte naar de rechter.

In een kort geding werd vorige week besloten dat APG ook moet overgaan tot het betalen van een jaren geleden contractueel vastgelegd bedrag van ruim zes ton. De oud-bestuurder kreeg al ruim een kwart miljoen aan misgelopen pensioengeld en een 'kale' ontslagvergoeding van nog eens een kwart miljoen.

Verschil van inzicht

Het is nog niet duidelijk of APG in beroep gaat tegen het vonnis van de rechter. De raad van commissarissen van het bedrijf beraadt zich daar nog op.

Het opstappen van Van der Wurff was het gevolg van een verschil van inzicht over het te voeren beleid in combinatie met persoonlijke redenen. Hij was onder meer lange tijd ernstig ziek. Hierdoor kreeg hij ook nog een jaar lang zijn volledige salaris doorbetaald. Dat kostte APG bijna 560.000 euro.