Nieuws Actueel

Apothekers openen nieuw gezondheidscentrum in Albergen

Van onze redactie 24 maart 2015

Ben Homan en Anita Giesbert Albergen Rikkert Harink

Sinds deze maand zijn de twee apothekers eigenaar van het gebouw dat zij kochten van Solide Facilitaire Diensten. De koopsom bedraagt 670.000 euro, bevestigt Homan. „Wij als apothekers zijn de kopers, de drie huisartsen die ook hun intrek nemen in dit pand financieren mee.” Want behalve de Apotheek Albergen krijgen ook de Huisartspraktijk Borm, Huisartsenpraktijk Douwes Dekker/Feith, het Paramedisch Centrum Albergen, de thuiszorgorganisaties Buurtzorg en ZorgAccent en de prikpost van Medlon een plek in het nieuwe gezondheidscentrum.

ToekomstVolgens de twee apothekers is de komst van een gezondheidscentrum goed voor zowel de kwaliteit van de zorg als de toekomst van het dorp. „Als zorgaanbieder kun je straks gemakkelijker met elkaar overleggen. De lijntjes worden korter,“ zegt Giesbert. „En voor Albergen is het goed dat er eerstelijnszorg blijft in het dorp”, aldus Homan. „Ook dit dorp krijgt te maken met krimp, maar mensen hoeven niet te verhuizen vanwege het ontbreken van een medisch centrum, want dat is er straks. En met de komst van dit centrum voorkom je mogelijk ook dat bijvoorbeeld huisartsen vertrekken naar grotere plaatsen als Almelo.”

CentrumplanDe wens voor een medisch centrum staat ook in een centrumplan voor Albergen. Homan en Giesbert vinden dat plan echter te ambitieus, wilden niet langer wachten en pakken nu door met hun eigen plan. Homan: „We gaan het pand van verbouwen, maar de aanvang van de werkzaamheden laat nog even op zich wachten. Voor de inrichting hebben we een architect in de arm genomen en nog niet alle werkzaamheden zijn gegund.”

Foto: Apothekers Ben Homan (47) en Anita Giesbert (44) (Rikkert Harink)