Nieuws Actueel

App creëert onzichtbaar vriendje

Van onze redactie 21 januari 2015

Het nieuwe bèta-programma Invisible Boyfriend heeft hier het antwoord op. Vul een aantal criteria in op de website en voilà: via de bijbehorende app komt bewijs dat de relatie er dan toch eindelijk is.

De app is nog in de proefperiode, maar singles kunnen zich aanmelden op de website om een onzichtbaar vriendje te bestellen. Verzin simpelweg een naam en vul de gewenste leeftijd in. Als iemand die zich aanmeldt en wordt geselecteerd voor de proefperiode, creëert de app een leuk ontmoetingsverhaal. Vervolgens stuurt het nieuwe vriendje sms'jes, voicemails en foto's naar de telefoon van de gebruiker. In een oogwenk staat er bewijsmateriaal van een nieuwe liefde op de telefoon.

Bovendien is Invisible Boyfriend interactief. Zodra de gebruiker een berichtje stuurt naar het onzichtbare vriendje, komt er meteen een terug. Voor een eenmalig bedrag is een digitaal nepvriendje een feit. De potentiële gebruiker kan kiezen uit drie pakketten, waarin de verschillende diensten worden uitgebereid naar bijvoorbeeld telefoongesprekken en een gezamenlijk Facebookprofiel.

Ook de app Invisible Girlfriend is in de bètafase. Exact dezelfde voorwaarden en diensten, maar dan een virtuele relatie met een vrouw. De volledige versies van Invisible Boyfriend en Invisible Girlfriend worden rond de kerst verwacht. Via invisibleboyfriend.com kunnen uitgekozen vrijgezellen het systeem nu al testen.