Nieuws Actueel

App dwingt om moeder te bellen

Bram de Vrind 18 augustus 2014

Er is een nieuw wapen in de strijd tegen tieners die telefoontjes van hun moeder compleet negeren. De 'Ignore no more'-app dwingt kinderen om hun ouders terug te bellen.

De app is bedacht door een ervaringsdeskundige. De Amerikaanse Sharon Standifird was het beu dat zoonlief haar oproepen steeds wegdrukte en tekstberichten negeerde, vertelde zij tegen CBS.

AppZe stortte zich op het bouwen van een app die daar iets tegen doet. Met wat hulp van andere ontwikkelaars was haar creatie, Ignore No More, na enkele maanden klaar voor lancering.

Call momDe moeder kan met de app de mobiel van haar kind op afstand vergrendelen. Het kind kan daardoor niet meer surfen, gamen en appen. Op het scherm van de smartphone verschijnt de melding: 'INM! Your phone is locked. Call mom'.

WachtwoordZoon- of dochterlief kan de telefoon alleen unlocken door een aantal geprogrammeerde nummers te bellen (lees: die van de ouders). Als mama eenmaal gehoor heeft gehad, wordt een wachtwoord verzonden om de mobiel te unlocken.

DeïnstallerenStandifird heeft ook iets bedacht voor handige tieners die de app weten te deïnstalleren. Wanneer dat gebeurt, wordt de moeder ingeseind via e-mail.

Ignore No More is alleen verkrijgbaar voor Android-telefoons.