Nieuws Actueel

App moet inbranden scherm voorkomen

Van onze redactie 10 januari 2015

Inbranden gebeurt als er lange tijd hetzelfde beeld op het scherm of een deel van het scherm wordt getoond. Denk aan het inbranden van logo’s van tv-zenders bij televisies. Het kan ook bij smartphones gebeuren. De notificatiebalk toont vaak hetzelfde beeld en is daardoor kwetsbaar. Maar ook kan het gebeuren dat de icoontjes van het startscherm na verloop van tijd ingebrand raken.

Pixels Vooral bij AMOLED-schermen valt inbranding, als het gebeurt, op. Het type scherm staat bekend om de goede kleurweergave. Zwart is bijvoorbeeld ook echt zwart. Dat komt omdat dan pixels als het ware worden uitgezet. Bij inbranding gaat dat effect verloren.

AMOLED Burn-in Fixer zegt iets te kunnen doen tegen inbranden. Eenmaal geïnstalleerd zorgt de app ervoor dat de pixels bij gevallen van inbranding een andere kleur krijgen. Daarmee wordt het effect van de inbranding weggewerkt.

De app, gratis te downloaden uit Google Play, is alleen te gebruiken door bezitters die een toestel hebben dat op Lollipop 5.0 draait.