Nieuws Actueel

'Apple gaat Beats Music integreren in iOS'

Van onze redactie 20 november 2014

De eerder dit jaar overgenomen muziekdienst wordt volgens de zakenkrant vermoedelijk onderdeel van iTunes en zal een abonnementsdienst blijven. Wel wil Apple het maandbedrag van 10 dollar (ongeveer 8 euro) gaan verlagen naar 5 dollar (zo'n 4 euro).

De bundeling van Beats Music met iOS gaat vermoedelijk ergens in maart plaatsvinden tijdens de release van iOS 8.2 of 8.3. Nu is Beats Music nog een losse app, maar die zal gaan verdwijnen. Hoe de dienst in iTunes verwerkt gaat worden, is onduidelijk, maar eerder doken al geruchten op dat Apple de dienst gaat samenvoegen met iTunes Radio. Momenteel zijn Beats Music én iTunes Radio nog niet in Nederland beschikbaar en het is nog maar de vraag of dat in maart wel het geval wordt.

Om de 2 diensten in Nederland, of andere landen, uit te kunnen rollen, zijn deals met platenlabels nodig. Met de platenmaatschappijen is Apple wel in gesprek, maar het heeft er alle schijn van dat dat vooral is vanwege de voorgenomen plannen om van Beats Music een goedkopere service te maken.

Als het Apple lukt om het maandbedrag te halveren zal dat een flinke klap in het gezicht van concurrenten als Spotify en Deezer zijn. Het valt ook nog te bezien of het de iPhone-maker gaat lukken. Spotify kreeg het onlangs juist aan de de stok met Taylor Swift vanwege de in haar ogen onredelijke vergoeding voor haar muziek. Het irriteert Swift vooral dat Spotify ook gratis gebruikt kan worden.