Nieuws Actueel

Apple: grote iPad in november te koop

Van onze redactie 9 september 2015

Image 5226780

Het scherm van de iPad Pro heeft een doorsnee van 12,9 inch, bijna 33 centimeter. ,,Met een groter scherm worden films filmischer en games meeslepender'', zegt het bedrijf. Apple noemt het ,,met afstand de meest geavanceerde iPad die we hebben gebouwd''. Ondanks het grote scherm is de tablet even licht als de eerste iPad die vijf jaar geleden werd gelanceerd.

Klanten kunnen onder meer een speciaal toetsenbord kopen. Maar het meest opvallende is dat Apple een speciaal pennetje heeft gemaakt om de iPad Pro mee te bedienen, de Apple Pencil. Apple-grondlegger Steve Jobs, overleden in 2011, had zoiets nog belachelijk gemaakt. ,,Wie wil een pen? Je moet het pakken en wegleggen en je raakt het kwijt, jakkie. Niemand wil een pen. Laten we dus geen pen gebruiken'', zei hij bij de lancering van de eerste iPhone in 2007. Jobs vond het beter om apparaten te bedienen met de vingers.

Apple presenteerde ook de nieuwe Apple TV, een apparaat waarmee mensen digitale media (Netflix, iTunes) kunnen bekijken en games kunnen spelen. Gebruikers kunnen die straks met hun stem bedienen, dankzij de Siri-technologie. Noem de naam van een acteur, en al zijn films verschijnen. Hetzelfde kan met genres, series, enzovoort. Mensen kunnen de tv ook vertellen om vooruit te spoelen of terug te gaan.

EPA