Nieuws Actueel

Apple mikt met nieuwe smartwatch onder andere op extreme sporten

Techbedrijf Apple heeft tijdens zijn alom bekende event een drietal nieuwe Apple Watches gepresenteerd. Onder de horloges zat ook een Watch Ultra-model, gericht op extreme sporten. Ook werden de nieuwe iPhone 14 en iPhone 14 Pro onthuld. Met de lancering wil Apple de bereidheid van gebruikers testen om nieuwe producten te blijven kopen, ook nu de wereldeconomie verzwakt.

ANP 7 september 2022

ANP070922229 1

De Watches, iPhones en andere gadgets zoals nieuwe AirPods Pro maakten hun debuut op een evenement genaamd "Far Out" op het hoofdkwartier van Apple in Cupertino. Volgens Apple krijgt het Ultra Watch-model de grootste batterij tot nu toe. Ook heeft de gadget een robuustere behuizing en kan de Watch met handschoenen aan worden bediend.

De nieuwe horloges omvatten een verbeterd budgetmodel, de SE, en een Series 8 Watch met crashdetectie en een spaarstand voor een batterij die 36 uur mee moet kunnen. Met de nieuwe instellingen voor energiebesparing gaat de batterij tot wel 60 uur mee. Apple Watch Ultra is nu al te bestellen en ligt vanaf 23 september in de winkel. De gadget kost 999 euro.

Temperatuursensor

Apple zei dat het nieuwe Series 8-horloge ook een temperatuursensor heeft. Deze werkt in combinatie met de eerder uitgebrachte app voor het bijhouden van de menstruatiecyclus om met terugwerkende kracht te detecteren wanneer een persoon is begonnen met ovuleren.

Het bedrijf benadrukte de bescherming van de privacy met dit soort functies. Privacy en het bijhouden van gezondheidsdata, zoals vruchtbaarheidsgegevens, zijn een extra aandachtspunt geworden voor techbedrijven. Dat is onder meer het gevolg van een beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof. Die instantie maakte recent een einde aan een grondwettelijk recht op abortus in de Verenigde Staten.

Accessoires zoals de Apple Watch hebben gezorgd voor stijgende verkopen door bestaande klanten van Apple. Toch blijft de iPhone het fundament onder het bedrijf. In het laatste boekjaar waren de iPhones goed voor 52,4 procent van de omzet.

Test

De lancering van de nieuwe iPhone 14-modellen betekent een nieuwe test voor Apple om te zien of klanten nog altijd bereid zijn veel geld te besteden aan de apparaten. Het iPhone 14 Plus-model zal een groter scherm hebben, zoals de iPhone Pro-modellen van Apple, maar dezelfde A15-processorchip als de vorige iPhone 13.

De iPhone Pro en Apple Pro Max zijn volgens Apple de meest geavanceerde serie Pro-modellen ooit. Ze zijn onder meer uitgerust met het always-on display. De iPhone 14 Pro kost minstens 1329 euro. De Pro Max is vanaf 1479 euro verkrijgbaar. Bestellen kan vanaf 9 september, waarna ze vanaf 16 september leverbaar zijn.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws