Nieuws Actueel

Apple prijst Nederlandse app-bouwer

Rik Nizet 14 januari 2015

De Nederlandse app-bouwer Digimoo Studios uit Leiden heeft met de app Storm & Skye en het Geheim van de Autowasstraat een prestigieuze bekroning in de wacht gesleept. Apple beloonde de twee weken oude kinder-app met een eerste prijs in de categorie voor kinderen vanaf 5 jaar. Daarnaast heeft Apple de app uitgelicht als beste nieuwe app voor kinderen in 23 landen.

"Storm & Skye en het Geheim van de Autowasstraat" is de eerste aflevering van een serie kinderverhalen in de vorm van een app voor iOS en Android apparaten. Kinderen vanaf vijf jaar en ouder beleven de avonturen van Storm & Skye, twee kinderen die in een autowasstraat een magische doorgang vinden naar een mysterieuze wereld. De app bestaat uit meer dan 45 minuten geïllustreerd en geanimeerd materiaal. De app is beschikbaar in het Nederlands en het Engels. De Nederlandse versie is ingesproken door Bram van der Vlugt.Twee jaar ontwikkelen"We zijn twee jaar bezig geweest met het ontwikkelen van het format voor de app serie Storm & Skye. In die periode hebben we de verhalen meerdere keren voorgelegd aan een testpanel, bestaande uit kinderen in verschillende leeftijdscategorieën. Daar werd steeds positief op gereageerd", vertelt Barnier Geerling, bedenker en regisseur van de app. Stiekem verwacht"We hadden het succes stiekem dus wel een beetje verwacht, maar de massale enthousiaste reacties van ouders en kinderen die wij de afgelopen dagen hebben ontvangen, verrassen ons toch. Geheel tegen onze verwachting in is de app zelfs in Zweden en Denemarken een groot succes. En we ontvingen een hartverwarmend bericht van een jongetje uit Hong Kong, dat de app zo leuk vindt dat hij de geheime rode deur uit het verhaal op de muur van zijn kamer heeft geschilderd. We zijn ongelooflijk blij dat ons enthousiasme en harde werken hiermee wordt beloond".

Best Mobile App AwardsAan de Engelse versie werd afgelopen week door de Best Mobile App Awards de prestigieuze nominatie toegekend van "Best App for Children and Toddlers". Daarnaast wordt de app sinds vorige week door Apple in 23 landen - waaronder de Verenigde Staten, Groot Brittannië, Canada en Australië - uitgelicht als Beste Nieuwe App voor Kinderen. Met deze toekenningen schaart de ontwikkelaar/uitgever van de app zich als klein bedrijf als bij toverslag in de gelederen van het toenemende aantal internationaal succesvolle Nederlandse media- en entertainment bedrijven.

Stunningly beautiful, magicalVanaf de lancering van Storm & Skye mag de app zich wereldwijd verheugen in een enthousiaste ontvangst door toonaangevende pedagogen en didactici. Zo wordt de app in vele invloedrijke blogs voor kinderapps omschreven als zeer innovatief en een prachtig alternatief voor animatiefilms en games. Zo schrijft de belangrijke website 'Teachers With Apps' onde rmeer: "Stunningly beautiful, magical, and filled with the wonders of imagination, Digimoo Studios has accomplished what few others can achieve in an audio-visual storybook. Storm and Skye and the Secret of the Car Wash has the feel of a high production movie, all contained within a narrated picture book format."

Digimoo StudiosStorm & Skye en het Geheim van de Autowasstraat is ontwikkeld door het Leidse bedrijf Digimoo studios, een producent en uitgeverij die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van innovatieve entertainment apps gericht voor kinderen.