Nieuws Actueel

Apple verwacht opnieuw succes met iPhone 6

Rik Nizet 27 augustus 2014

Ongeveer een jaar na de aankondiging van de iPhone 5s , wordt nu verwacht dat de lancering van de nieuwe iPhone 6 ook binnenkort plaats gaat vinden. Apple heeft inmiddels (volgens de geruchten) een mediaevent gepland op 9 september. Apple verwacht opnieuw een succesnummer en heeft daarom een pre-order geplaatst van 80 miljoen toestellen.

Hieruit blijkt dat Apple enorme verkoopaantallen verwacht en wil haar klanten dit keer niet confronteren met de ellenlange leveringsvertragingen die bij eerdere iPhones zijn voorgekomen. Als klanten een iPhone 6 kopen moeten zij binnen afzienbare tijd het product binnen hebben. Mede daardoor is niet alleen een enorme pre-order geplaatst maar is er ook nog extra capaciteit gevraagd bij de producent van de toestellen. Zij moeten klaar zijn dit jaar minstens 120 miljoen toestellen te produceren.

Dat Apple een succes verwacht is op zich niet vreemd. Als je alle geruchten moet geloven gaat de iPhone een re-design tegemoet. Deze ‘new number’ varianten laten bij Apple over het algemeen een grotere groei zien dan de ‘s’ varianten. Dit maal lijken de veranderingen daarnaast nog eens extreem te zijn.

Het toestel gaat waarschijnlijk in twee varianten gelanceerd worden; een 4,7 en 5,5 inch. Een flink verschil met het huidige toestel van 4inch. Ook zal het toestel waarschijnlijk vele malen dunner zijn en zal het ronde randen hebben in tegenstelling tot de rand die het toestel sinds de iPhone 4 heeft die rechter was.

Wat het echt gaat worden? Dat blijft de vraag, maar een vraag die Apple vast en zeker 9 september gaat beantwoorden.