Nieuws Actueel

Apple Watch als nieuw accessoire voor je iPhone

Van onze redactie 12 september 2014

Wat is het precies? Apple Watch is een smartwatch (slim horloge) van Apple. Je kunt het horloge draadloos verbinden met je telefoon en op die manier notificaties ontvangen of muziek afspelen. Simpelweg zou je het een accessoire voor je iPhone kunnen noemen.

Wat maakt het bijzonder? Apple Watch is de eerste smartwatch van Apple-makelei. Er werd lang over gespeculeerd en nu is het er dan eindelijk. De Apple Watch is er in meerdere groottes en uitvoeringen, van een bescheiden 38 mm met gepolijst staal tot de grotere 42 mm van 18-karaats goud.

Zijn er nadelen? Voor veel functionaliteiten heb je zowel de Apple Watch als je iPhone nodig. Bij een rondje hardlopen heb je ze dus allebei nodig om je tijd te meten. Handiger zou zijn als het horloge dat alleen af zou kunnen. Apple Watch is daarnaast nogal aan de prijs: het kost 349 dollar (269,50).

Vind ik leuk? Apple Watch is een stijlvol horloge met leuke nieuwe functionaliteiten zoals de mogelijkheid voor het versturen van tekeningetjes of je hartslag. Het is echter te weinig vernieuwend om echt revolutionair te zijn. Wie weet is zijn opvolger dat wel?