Nieuws Actueel

Apple-watch ziet het Philips-licht

Caroline Spilt 24 april 2015

Apple en Philips gaan hun nieuwste speeltjes combineren. Daardoor wordt het mogelijk om de lampen van Philips Hue te bedienen via de Apple Watch van de Amerikaanse techgigant. Dat maakte Philips vrijdag wereldkundig.

Philips Hue is een systeem voor led-verlichting, waarmee het met een smartphone of tablet mogelijk is tot wel vijftig led-lampen in huis te bedienen. Naast het aan- en uitzetten kunnen de lampen ook in talloze verschillende kleuren en lichtsterktes worden afgesteld.

Apple WatchMet Apple Watch kunnen gebruikers onder meer smartphone-notificaties ontvangen, bellen, de mp3-speler van de iPhone bedienen, spraakopdrachten laten uitvoeren en volledige e-mailberichten lezen. Het horloge is per vrijdag mondjesmaat verkrijgbaar.

Air France-KLMMet het horloge in de schappen is ook de Franse luchtvaartmaatschappij Air France, dochteronderneming van Air France-KLM, er als de kippen bij haar applicatie voor het horloge te presenteren. Via de Apple Watch ligt de informatie daarmee binnen 'polsbereik', zo meldde de maatschappij.

Zo krijgt de drager van het horloge onder meer acht uur voordat een vlucht vertrekt een signaal, kunnen vluchtgegevens worden afgelezen en worden eventuele vertragingen gemeld. Daarnaast is het ook mogelijk om aan boord te gaan van een vliegtuig nadat de boarding pass op het horloge is gescand.

Air France gaf daarbij aan dat er meer functies voor de app in de pijplijn zitten.