Nieuws Actueel

'Apps zijn potentiële banenmotor'

Merlijn Ensing 13 februari 2014

De sector die zich in de Europese Unie bezighoudt met de ontwikkeling van applicaties voor smartphones en tablets heeft de potentie uit te groeien tot een banenmotor. Dat zegt de Europese Commissie op basis van een studie die in haar opdracht is verricht.

De afgelopen vijf jaar liet de 'app sector' al een stormachtige ontwikkeling zien en als die trend doorzet dan kan de sector in 2018 werkgelegenheid bieden aan 4,8 miljoen mensen en 63 miljard euro bijdragen aan de EU-economie op jaarbasis.in

Momenteel zijn er in 'de digitale speeltuin van jonge ontwikkelaars' 1,8 miljoen mensen werkzaam, van wie meer dan de helft zich daadwerkelijk bezighoudt met het uitvinden van nieuwe apps. De anderen doen onder meer de marketing. De bijdrage van de sector aan de EU-economie is nu 17,5 miljard euro.

"In het licht van de groeiende jeugdwerkloosheid, zijn dit cijfers die mij hoop geven'', zegt de Nederlandse EU-commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) donderdag in een verklaring. De app sector is volgens haar een sector waarin Europa leidend kan zijn.