Nieuws Actueel

Arjen Lubach niet vervolgd om Binnenhof-filmpje

Van onze redactie 26 november 2014

De Rijksvoorlichtingsdienst doet geen aangifte. Dat heeft een woordvoerder woensdag laten weten na berichtgeving van SBS Shownieuws.

De opname werd afgelopen zondag uitgezonden. Volgens het programma van presentator Arjen Lubach waren de beelden gemaakt met een drone, een onbemand vliegtuigje. Het is niet toegestaan om daarmee boven het Binnenhof te vliegen. Maar de RVD betwijfelt of er echt een drone is gebruikt.

Boete Presentator Arjen Lubach kwam met het item naar aanleiding van een filmpje van de Utrechtse Domtoren in de mist. De video werd alom bediscussieerd en kreeg honderdduizenden hits. De maker, Utrechter Jelte Keur, hangt een boete boven het hoofd. De Luchtvaartpolitie onderzoekt die zaak.

Emile Ratelband moest begin dit jaar bijna 17.000 euro schadevergoeding betalen. Ook kreeg hij een voorwaardelijke taakstraf van honderd uur. Ratelband had in mei 2010 een modelvliegtuigje over het Binnenhof laten vliegen. Het vliegtuigje botste 2 keer tegen een torentje van de Ridderzaal. De windvaan en de kroon liepen schade op.