Nieuws Actueel

Arnhems textielbedrijf bouwt megafabriek in China

Rik Nizet 28 april 2014

Textielbedrijf Bonar uit Arnhem investeert 32 miljoen euro in de bouw van een fabriek in China. In Azië bestaat een groeiende behoefte aan een hoogwaardig product dat Bonar ontwikkelde: een ondertapijt voor tapijttegels en autobekleding. "Het gaat er puur om dat wij de Aziatische markt zo goed mogelijk willen bedienen. Wij volgen ook de Amerikaanse tapijtfabrikanten die naar Azië trekken en die klant van ons zijn'', zegt een woordvoerder maandag in een toelichting.

De nieuwe fabriek in China verrijst in Changzhou, een stad aan de rivier de Yangtze in de buurt van Shanghai. Medio 2016 start de fabriek met circa 100 werknemers de productie. Bonar heeft al een team in China, dat zich vanuit Shanghai onder meer bezighoudt met verkoopactiviteiten.

BonarBonar is een onderdeel van het Britse beursgenoteerde bedrijf Low & Bonar, dat een verzameling is van internationale producenten en leveranciers van hoogwaardige textiel voor de industrie. De onderneming, met wereldwijd 2000 werknemers, draaide vorig jaar een omzet van 490 miljoen euro. In Nederland heeft Bonar 270 mensen in dienst.