Nieuws Actueel

Arno Weustink en Jolanda Grunder beginnen met ’t Bakhoes aan een nieuw leven als ondernemer

Van onze redactie 20 oktober 2015

Bakhoes Arno Weustink Jolanda Grunder Frans Nikkels

„Vroeger werd hier brood gebakken en bakken blijven we hier gewoon doen, alleen geen brood meer.” Weustink kijkt onwillekeurig naar de fonkelnieuwe frituurbakoven die een plek heeft gekregen achter de glazen toonbank. Daarin worden de snacks gebakken voor de bezoekers. Maar ’t Bakhoes is daarmee allesbehalve een cafetaria.

Tussen lunchroom en brasserie inGrunder schudt haar hoofd: „Nee, dit is veel meer dan een cafetaria. ’t Bakhoes zit tussen een lunchroom en een brasserie in. Het is een luxe gelegenheid voor een kopje koffie, een vers belegd broodje als tussendoortje of als lunch, maar voor wie meer trek heeft hebben we ook wat in huis.”

Weustink wijst naar de wand waarop staat aangegeven wat er aan plateservice allemaal te kiezen valt. Van spareribs tot een saté van de haas. Zelfs pannenkoeken worden er gebakken. „We mikken op een publiek van jong tot oud. De klant vraagt en wij draaien.”

VertrouwenWeustink en zijn partner hebben er alle vertrouwen in dat dit ‘brede concept’ aanslaat in Ootmarsum. Temeer ook omdat ’t Bakhoes zeven dagen per week open is. En dat kan van veel horecazaken in Ootmarsum op de maandag niet worden gezegd. „Met droog weer en weinig wind is er in Ootmarsum altijd publiek en dan zijn wij er ook.”

’t Bakhoes heeft ook een horecavergunning. Dat betekent dat de gasten ook een biertje, wijntje of een borreltje kunnen drinken. „Maar dan wel bij het eten”, tekent Grunder aan. „We zijn immers geen café.” Met grotere evenementen als de Koale Karmis en carnaval is ’t Bakhoes wel open. „Niet om te drinken maar uitsluitend om te eten.”

Hele stapWeustink was achttien jaar werkzaam als verkoopadviseur in de horeca en Grunder werkte ruim 33 jaar in de zorg. Voor beiden begint er een heel nieuw leven als ondernemer. „Het is nogal een stap. Maar we zijn ervan overtuigd dat we er een boterham mee kunnen verdienen.”

Foto: Arno Weustink en Jolanda Grunder in 't Bakhoes. (Frans Nikkels)