Nieuws Actueel

Arrestatie gangsterduo: Antonio en Enise opgepakt in hotel

Rik Nizet 26 februari 2014

Het voortvluchtige Nederlandse stel Antonio van der Ploeg en Enise Merve Bircan is gearresteerd in de Duitse plaats Schwerte in een hotel. Dat heeft de politie in het Duitse Unna woensdagmiddag bevestigd. De politie heeft een vuurwapen aangetroffen.

Lees ook:Tijdlijn: Antonio en EniseZitten ze in Münster?'Hij blijft onze zoon'Stel kampeerde op naaktterreinGangsterduo had meer op kerfstok

Bij de aanhouding zijn geen gewonden gevallen. De politie greep tussen 14.30 en 15.00 uur in; de politie van Münster, die de operatie heeft geleid, komt later in de middag met nadere mededelingen. De arrestaties werden mogelijk dankzij meerdere tips van de bevolking.VluchtautoEerder op de dag zag een voorbijganger de vluchtauto staan op een parkeerplaats net buiten het centrum van Münster, ongeveer 60 kilometer van Enschede. Het zou gaan om een blauwe Honda CVR.

EnschedeMaandag schoten ze in Enschede een kampeerder neer op een naturistencamping en roofden daar een auto. Daarmee reden ze naar een boerderij in de buurt, waar ze een gezin urenlang gijzelden. Ze bonden een vrouw en twee kinderen vast en namen de vader in zijn eigen auto mee naar Ahaus (Duitsland), waar ze hem achterlieten.

KlopjachtDe politie opende dinsdag een klopjacht op de twee, onder meer in Enschede, Winschoten en Groningen en aan Duitse zijde in Gronau, Keulen en Bunde. Woensdag werd een vluchtauto gevonden op een parkeerplaats in Münster. De politie kreeg tientallen tips van mensen die het duo mogelijk hadden gezien.

Het is niet de eerste keer dat het criminele duo wordt gezocht. De twee werden half december al in de kraag gevat door de politie in de stad Groningen. Het duo ging er destijds vandoor tijdens een politiecontrole. Na een wilde achtervolging kon de politie hen aanhouden toen ze te voet wilden vluchten. Van der Ploeg en Bircan kwamen later weer op vrije voeten nadat het Openbaar Ministerie dat had bepaald.

Grotere kaart weergeven