Nieuws Actueel

AS Roma-supporters zinnen op wraak op Feyenoorders

Van onze redactie 23 februari 2015

De barbaren hebben Rome verwoest, nu komen de Romeinen naar het noorden. De Italiaanse politie waarschuwt voor een vendetta – genoegdoening – als aanstaande donderdag AS Roma op bezoek komt bij Feyenoord.

2400 'tifosi' – aanhangers – zullen meereizen met hun club en de undercoverafdeling van de Italiaanse politie, de Digos, is alert. De agenten, die constant in verbinding staan met hun Nederlandse collega's, roepen in herinnering dat de Italiaanse politie na de wedstrijd van afgelopen donderdag heeft voorkomen dat een groep van 40 'ultras', gewapend met knuppels en stenen, de confrontatie aanging met Rotterdamse supporters.

De Digos verwacht dat ook Roma-supporters, al dan niet met een toegangsbiljet, op eigen initiatief zullen afreizen, en via Amsterdam, Antwerpen en Brussel Rotterdam willen bereiken. De bazen van de harde kern worden al dagen gevolgd en berichten op internet worden geanalyseerd om te zien of er plannen in code worden uitgewisseld. Tot nu overheerst grappenmakerij. ,,Ik heb gekeken of er monumenten zijn in Rotterdam, maar heb alleen ramen gevonden van prostituees", schrijft er een. Voorzichtigheid is troef, want ook de Roma-aanhang heeft een slechte naam en mag na enkele jaren van een verbod, nu weer meereizen met het team.