Nieuws Actueel

Asielzoekers mogelijk in Pieter Baan Centrum

Van onze redactie 20 november 2014

Het Pieter Baan Centrum gaat naar verwachting in 2015 verhuizen naar verschillende andere locaties in het land. Het Utrechtse college laat donderdag aan de raad weten dat het gebouw de beste optie in Utrecht is om extra asielzoekers te huisvesten. Utrecht heeft al een azc, waar plaats is voor 450 mensen. Het COA is in het hele land op zoek naar extra ruimte, omdat de stroom vluchtelingen dit jaar sterk is toegenomen.

Verhuizing In het Pieter Baan Centrum worden nu nog verdachten onderzocht op hun psychische gesteldheid. Het centrum brengt daarover advies uit, dat deel uitmaakt van de rechtszaak tegen degene die is onderzocht. Het verouderde gebouw in het Utrechtse centrum voldoet niet meer en daarom is besloten tot verhuizing. Het pand is eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf.

Het Rijksvastgoedbedrijf moet nog beslissen of het gebouw ter beschikking wordt gesteld aan asielzoekers. Nieuwbouw van een azc in Utrecht is volgens het college niet aan de orde, want het COA wil zo snel mogelijk meer ruimte hebben.