Nieuws Actueel

ASN profiteert van woede over banken

Van onze redactie 22 april 2015

ASN Bank

ASN zegt op een duurzame manier te investeren, met respect voor mensenrechten, klimaat en milieu.

De commotie over salarissen en bonussen bij ABN Amro en ING leidt ertoe dat nieuwe klanten blijven toestromen. "Op sommige momenten met honderden per dag", zegt ASN-directeur Ewoud Goudswaard. "Sommige klanten bellen eerst even op om te horen wat mijn salaris is", zegt hij.

Tevreden Goudswaard is 'héél tevreden' met de 231.000 euro die hij in 2014 verdiende. De 600.000 euro die ASN kwijt is voor haar hele bestuur is minder dan de helft van het jaarsalaris van ING-topman Ralph Hamer. Dinsdag publiceert ASN haar jaarcijfers.

ASN Bank, met 603.000 klanten de grootste duurzame bank van Nederland, trekt vooral rekeninghouders van de voormalige Postbank (nu ING) aan, zegt Goudswaard. "Omdat dat, net als ASN, een normale bank was, zonder fratsen."

ASN heeft inmiddels ruim 350 miljoen euro aan leningen in de zorgsector uitstaan. "Dat is een sector waar nog veel CO2 wordt uitgestoten. Dankzij onze investeringen in energiezuinige woningen hebben wij veel ervaring hoe we die uitstoot kunnen verminderen."

Foto: Screenshot website ASN Bank.