Nieuws Actueel

Asperges zoals ze die in een sterrenrestaurant serveren

Caroline Spilt 31 maart 2015

Asperge zwaan etteleur drone groot

Echt lente is het pas als de eerste asperges zijn geoogst. Daarom viert Roland Peijnenburg, eigenaar van sterrenrestaurant De Zwaan, de eerste asperge altijd 'op een maffe manier'. Dit jaar brengt 'ie ze met een drone van het land naar z'n restaurant. "En dan gaan ze 'pats' in de pan", zei hij in een eerder interview met DeOndernemer. Maar dan?! Hieronder een recept van de hand van Carlo Chantrel, chef-kok van De Zwaan.

Lees ook:

Asperges per drone 'pats' in de pan

Wat is het geheim van een goede bereiding?Peijnenburg: "Veel mensen voegen suiker toe. Dat is echt een heel slecht idee. Of ze koken de schillen mee. Niet doen. Absoluut niet doen. Dat maakt het bitter. Gewoon koken in water en zout. En vooral niet te lang. Liever beetgaar dan overcooked."

"Veel mensen denken dat je een Elzas erbij moet drinken, maar ik zou eerder een Sauvignon uit Nieuw-Zeeland serveren. Fris, fruitig, in plaats van teveel ingetogenheid."

Lees hier het hele interview met Roland Peijnenburg.