Nieuws Actueel

'ASR-topman beschuldigd van meineed'

Van onze redactie 3 april 2015

Image 4839297

Het is de Eindhovense ondernemer Jos Lindhout die Baeten beschuldigt meineed te hebben gepleegd tijdens een getuigenverhoor bij de rechtbank in Utrecht over een langlopende kwestie rond de verkoop van zijn assurantiebedrijf. Hij deed hiervan aangifte bij de politie, blijkt uit documenten die in handen zijn van het FD. Hoewel ASR zegt de inhoud van de aangifte nog niet te kennen, overweegt het bedrijf op voorhand juridische actie tegen Lindhout.

Lindhout verkocht begin 2000 zijn aandelen in zijn assurantiebedrijf PSL Groep voor 1 euro aan Hestia, een ander assurantiebedrijf. Van beide bedrijven was ASR financier. De ondernemer zegt de aandelen onder druk van ASR ver onder de werkelijk waarde te hebben verkocht.

Juridische strijd

Hij voert al jaren een juridische strijd om de door hem geleden miljoenenschade vergoed te krijgen. Baeten werd in juli vorig jaar opgeroepen voor een getuigenverhoor. Hij zou toen hebben verklaard nooit enige bemoeienis met de kwestie te hebben gehad. Uit de documenten van het FD blijkt echter dat de ASR-topman in maart met derden had overlegd over de zaak op het hoofdkantoor van ASR in Utrecht.

ASR werd in 2008 tijdens de kredietcrisis gekocht door de Staat.