Nieuws Actueel

Assassin's creed unity: midden in de Franse Revolutie

Van onze redactie 8 december 2014

In de 1e Assassin's creed-game voor de nieuwe generatie spelcomputers beland je namelijk midden in de Franse Revolutie. De onrust, het karakteristieke Parijs en de typische klederdracht: een prachtig decor voor een game.

In Assassin's creed unity speel je met de jonge Arno Dorian. Nadat zijn vader op jonge leeftijd is vermoord, wordt ook zijn adoptievader van het leven beroofd. Pech, of is er meer aan de hand? Het betekent in ieder geval het begin van een interessant verhaal vol spanning, mysterie, romantiek en verraad. Een belangrijk onderdeel van dit alles: Arno wordt een 'Assassin'. De schaduw als zijn beste vriend en een scherp mes verstopt in zijn mouw om vijanden snel en stil uit te schakelen. Uitstekende eigenschappen om achter de moordenaars van z'n pa aan te gaan.

Actie De typische Assassin's creed-actie komt helemaal tot zijn recht in het oude Frankrijk. Beklim de Notre Dame, begeef je door de smalle drukke straatjes en neem een kijkje in de paleizen van de rijke elite. Het ziet er prachtig uit en dompelt je helemaal onder in de Franse Revolutie. Neem alleen al de bewoners van Parijs: de een loopt met een vlag te zwaaien, de ander verbrandt boeken terwijl verderop een grote menigte Franse strijdliederen ten gehore brengt. Het is allemaal erg overtuigend en zet heel knap de sfeer uit vervlogen tijden neer. Je komt zelfs bekende historische figuren tegen. Zo maak je kennis met een jonge Napoleon Bonaparte. Erg leuk gedaan.Zijpaden In Parijs is ook nog eens van alles en nog wat te doen. Je hoeft echt niet alleen het hoofdverhaal te volgen. Los bijvoorbeeld moorden op, ga op zoek naar verstopte kisten of verdien geld met je eigen café. Unity is echt zo'n game waar je jezelf tientallen uren in kunt verliezen.

Nieuw voor de Assassin's creed-serie is dat je er niet meer constant alleen voor staat. Online kun je samen met collegamoordenaars verschillende missies afwerken. Een erg geslaagde toevoeging, al wordt de modus nogal eens geplaagd door foutmeldingen en problemen. Dit geldt trouwens ook voor de rest van Unity. Denk aan foutjes waardoor je plots in de lucht blijft hangen of bewoners van Parijs die ineens van kleding veranderen als je dichtbij komt. Toch zijn dit meer incidenten dan dat het de game echt negatief beïnvloedt. Daar is de game gewoon veel te goed voor.Beste Assassin's creed-game tot nu toe Unity mag zich de beste Assassin's creed-game tot nu toe noemen. De missies waren nog nooit zo leuk en boeiend. Neem daarbij het prachtige Parijs en het aansprekende verhaal en je hebt een van de beste games van 2014.

Assassin's creed unity. Platforms: PlayStation 4, Xbox One en PC. Adviesprijs: 59,99 euro.