Nieuws Actueel

Asscher: Wilders komt dichtbij haatprediken

Van onze redactie 14 maart 2015

Image 4807407

Wat Wilders doet, mag hij volgens Asscher doen omdat hij een gekozen volksvertegenwoordiger is. ,,Soms komt hij wel heel dicht bij haatprediken, omdat hij willens en wetens mensen niet op hun individuele gedrag beoordeelt maar ze beoordeelt omdat ze lid zijn van een groep. Omdat ze Marokkaan zijn of moslim'', aldus Asscher.

Vreselijk Hij vindt het vreselijk dat Wilders wordt bedreigd en meent dat de PVV-leider ook in vrijheid zijn mening moet uiten. Maar er moet volgens Asscher wel weerwoord zijn. ,,Ik zal altijd weerwoord bieden als mensen als individu worden behandeld alleen maar op grond van de groep waarbij ze horen. Want iedereen heeft in dit land iedere dag de keuze om in vrijheid te leven en een bijdrage te leveren en dat miskent hij.''

'Grote onzin' Volgens Wilders praat Asscher ,,weer grote onzin'', zei hij in een reactie tegen persbureau ANP. ,,De PvdA is zelf de importeur van het kwaad. Hij en zijn PvdA zijn de vijand van Nederland en de gewone Nederlanders en de laffe knechten van de islam, de weggevers van Nederland. Ik vecht iedere dag voor Nederland en voor onze vrijheid'', aldus Wilders.