Nieuws Actueel

Audi roept 850.000 auto's terug

Martijn Vervest 23 oktober 2014

Audi roept wereldwijd 850.000 auto's terug naar de garage omdat de airbag mogelijk niet goed werkt bij een ongeval. Het gaat om de opgefriste versie van de A4 van het modeljaar 2012. Dat heeft Audi, onderdeel van het Duitse Volkswagenconcern, donderdag bevestigd tegenover het Duitse autoblad Auto, Motor und Sport.Lees ook

Audi-rijder is asociaal

Het gaat om een softwarefout waardoor de airbag voorin niet wordt geactiveerd bij een ongeval. Audi liet het automagazine weten dat dit zich mogelijk heeft voorgedaan bij enkele ongelukken. Of er gewonden zijn gevallen door de falende airbag, zegt de autofabrikant op dit moment niet te weten.

SoftwarefoutOf er ook in Nederland Audi's A4 terug moeten naar de garage, is nog niet duidelijk. In Duitsland gaat het om ongeveer 150.000 auto's. Volgens Audi kost het maar enkele minuten om de softwarefout te herstellen.

ZijairbagsNissan riep donderdag wereldwijd 260.000 auto's terug wegens een probleem met de zijairbags. De terugroepactie van de Japanse autofabrikant geldt niet voor Nederland.

DefectenAlleen al wegens problemen met airbags zijn dit jaar enkele miljoenen auto's teruggeroepen door verscheidende autofabrikanten. Inclusief andere defecten gaat het om tientallen miljoenen auto's die wereldwijd werden teruggehaald. General Motors spant de kroon. De Amerikaanse autofabrikant staat dit jaar op 75 terugroepacties waarbij ruim 30 miljoen auto's waren gemoeid. Dat kostte GM zo'n 2,8 miljard dollar.