Nieuws Actueel

Autobedrijf Dijkstra krijgt aansluiting aan Rijssenseweg

Van onze redactie 9 januari 2015

Dijkstra verwacht voor de zomermaanden met de nieuwbouw te kunnen beginnen. In 2006 liet de garagehouder voor het eerst aan de gemeente weten dat hij wilde verkassen. Dijkstra voelde zich in zijn plannen tegengewerkt door de gemeente, maar na acht jaar gesteggel is er toch overeenstemming tussen gemeente en ondernemer over de verhuizing gekomen. De Markeloër heeft 8.000 vierkante meter grond aan de Rijssenseweg.

Na die overeenkomst ontstond er onenigheid over de ontsluiting van het nieuwe autobedrijf. De provincie zei eerst ‘ja’ tegen de Rijssenseweg, maar trok dat weer in na gesprekken met de gemeente. De toestemming zou hem zijn verleend op basis van onjuiste informatie van Dijkstra’s adviseur aan ‘Zwolle’ over de situatie ter plekke, zei een zegsvrouwe. Dat stak Dijkstra, die zijn adviseur opnieuw contact liet opnemen met de provincie.

Weinig te verwijten

Volgens Dijkstra valt de provincie weinig te verwijten, maar ‘liet Zwolle zich de kop gek maken door de gemeente’. Geen aansluiting op de Rijssenseweg zou betekenen dat er een uitrit op de Spelleweg moest komen. Daar wilde de gemeente niet aan meewerken, met als gevolg dat de provincie alsnog groen licht gaf voor de Rijssenseweg, aldus een zegsvrouwe van de provincie.

Foto: Sjouke Dijkstra voor zijn autobedrijf. (Annina Romita)