Nieuws Actueel

Autobedrijven gewild op Wall Street

Van onze redactie 2 december 2014

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond tijdens de middaghandel met een winst van 0,4 procent op 17.849 punten. De bredere S&P 500 steeg 0,5 procent tot 2063,26 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er 0,4 procent bij en stond op 4746 punten.

Autoconcern Fiat Chrysler realiseerde in november de beste verkoopcijfers ooit in die maand en werd beloond met een koerswinst van 2,8 procent. Ook marktleider General Motors deed goede zaken in eigen land en won 1,5 procent. Ford zag de verkopen afgelopen maand juist dalen, maar steeg toch 0,5 procent in waarde.

Avanir Pharmaceuticals Avanir Pharmaceuticals werd bijna 13 procent meer waard. De Amerikaanse ontwikkelaar van medicijnen tegen neurologische aandoeningen als Alzheimer en Parkinson heeft ingestemd met een overnamebod van circa 3,5 miljard dollar (2,8 miljard euro) van zijn Japanse branchegenoot Otsuka.

Net als in Europa herstelden de koersen van oliemaatschappijen van de stevige verliezen van de laatste tijd. Chevron en ExxonMobil stonden met winsten rond de 2 procent bovenaan de Dow. Ook de banken JPMorgan Chase en Goldman Sachs waren gewild met koerswinsten tot 1,4 procent.

De telecomsector zat dinsdag in het verdomhoekje op Wall Street. De belbedrijven AT&T en Verizon sloten de rij bij de hoofdfondsen met koersverliezen van respectievelijk 1,6 en 1,2 procent.