Nieuws Actueel

Automobilist slaat over de kop na verkeersruzie op A1

Van onze redactie 9 mei 2015

Image 4883710

De beelden zijn vandaag verschenen op internet. De politie zegt de beelden te zullen bekijken om de toedracht van het ongeluk te kunnen vaststellen. Aan de hand van de kentekens kan worden beoordeeld of de video origineel is. Bij het ongeluk was ook een 48-jarige automobilist uit Ederveen betrokken.

Afrit Kootwijk Het ongeluk gebeurde op de A1 ter hoogte van de afrit bij Kootwijk. Op de beelden is te zien hoe de 2 betrokken automobilisten elkaar in de haren zitten. Als een van de betrokkenen na het passeren van een vrachtauto de automobilist voor hem rechts wil passeren, wijkt de voorste auto naar rechts uit.

Daarna probeert de achterligger het aan de linkerzijde, waarna de voorste auto opnieuw het inhalen probeert te verhinderen. De inhalende automobilist schrikt daarvan, komt met zijn linkerwielen in de berm, raakt in een slip en verliest de macht over het stuur. De Denekamper rijdt de linkerberm in en slaat over de kop.Letsel De man kon volgens de politie wel op eigen kracht uit zijn auto komen. Hij werd met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De andere automobilist stopte even verderop en mankeert volgens de politie niets.