Nieuws Actueel

Autosector herstelt op negatieve beurs

Van onze redactie 24 september 2015

Image 5270707

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,7 procent lager op 416,03 punten. De MidKap zakte ook 0,7 procent, tot 631,79 punten. De beurzen in Londen en Parijs leverden 0,4 procent in. De DAX in Frankfurt was vrijwel vlak. Het aandeel Volkswagen herstelde verder met een plus van ruim 5 procent.

Grootste daler in de AEX was informatieleverancier Wolters Kluwer met een verlies van ruim 3 procent, na een adviesverlaging door Bank of America. Aegon behoorde tot de kopgroep met een winst van 0,8 procent. De verzekeraar profiteerde van een adviesverhoging door Goldman Sachs.

Frankrijk

Altice (plus 1,5 procent) was de sterkste stijger onder de Amsterdamse hoofdfondsen. Topman Dexter Goei liet in een interview met persbureau Bloomberg weten dat met de aankoop van het Amerikaanse Cablevision de overnamehonger van kabel- en telecomconcern Altice voorlopig is gestild.

De Franse automakers die woensdag nog achterbleven bij het herstel in de Duitse autosector stonden in de plus. Renault en PSA Peugeot Citroën stegen in Parijs ruim 1 procent. De Duitse autofabrikanten BMW en Daimler boekten winsten van 1,8 en 2,1 procent.

Zweden

In Stockholm zakte Hennes & Mauritz (H&M) 0,5 procent na een tegenvallend kwartaalresultaat. De Zweedse modeketen kampte in het afgelopen kwartaal met hogere inkoopkosten. H&M boekte daardoor de zwakste winstgroei in een kwartaal in twee jaar tijd.

De euro stond donderdagochtend op 1,1217 dollar, tegen 1,1160 dollar bij het slot van de Europese beurzen op woensdag. Een vat Amerikaanse olie werd 1 procent duurder op 44,91 dollar. De prijs van Brentolie steeg 0,7 procent tot 48,07 dollar per vat.